cupcakes in een cupcake bakvorm

Een Lekker Recept voor Cupcakes met Nootjes

Heb jij zin in een heerlijke traktatie die je gemakkelijk zelf kunt maken? Dan zijn cupcakes met nootjes de perfecte keuze! Deze zoete lekkernijen met een knapperige twist zijn een traktatie voor je smaakpapillen. In deze blog deel ik een eenvoudig recept waarmee je deze heerlijke cupcakes kunt maken. Dus trek je schort aan en laten we aan de slag gaan!

Ingrediƫnten die je nodig hebt:

  • 125 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • Een snufje zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram gemengde noten (je kunt bijvoorbeeld pecannoten kopen voor een extra smaakvolle twist)
  • Cupcakevormpjes

Stap 1: Verwarm de Oven voor

Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius (160 graden Celsius voor een heteluchtoven). Zorg ervoor dat het rek zich in het midden van de oven bevindt, zodat je cupcakes gelijkmatig bakken.

Stap 2: Bereid de Cupcakevormpjes voor

Plaats de cupcakevormpjes in een muffinbakplaat of op een bakplaat. Dit zorgt ervoor dat je cupcakes hun vorm behouden tijdens het bakken.

Stap 3: Mix de Boter en Suiker

In een kom meng je de boter en suiker tot een lichte en luchtige massa. Dit kun je het beste doen met een elektrische mixer, maar met de hand kan ook als je wat spierkracht wilt opbouwen!

Stap 4: Voeg de Eieren Toe

Klop de eieren een voor een door het boter-suikermengsel. Zorg ervoor dat elk ei volledig is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt. Dit helpt om een luchtige textuur te bereiken.

Stap 5: Voeg het Zelfrijzend Bakmeel Toe

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en voeg een snufje zout toe. Vervolgens vouw je het bakmeel en het zout voorzichtig door het beslag met een spatel. Zorg ervoor dat je niet te veel roert, anders worden de cupcakes te dicht en zwaar.

Stap 6: Voeg het Vanille-extract Toe

Roer het vanille-extract door het beslag voor een heerlijke vanillesmaak.

Stap 7: Hak de Gemengde Noten

Hak de gemengde noten fijn. Als je pecannoten hebt gekocht, zorgen ze voor een rijke, nootachtige smaak die perfect samengaat met de zoetheid van de cupcakes.

Stap 8: Voeg de Gehakte Noten Toe

Voeg de gehakte noten toe aan het cupcakebeslag en meng ze voorzichtig door. De noten zorgen voor een knapperige textuur en een heerlijke nootsmaak.

Stap 9: Vul de Cupcakevormpjes

Schep het beslag in de voorbereide cupcakevormpjes, vul ze tot ongeveer tweederde vol. Hierdoor hebben de cupcakes voldoende ruimte om te rijzen.

Stap 10: Bak de Cupcakes

Plaats de muffinbakplaat of bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de cupcakes gedurende 18-20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn en veerkrachtig aanvoelen als je er zachtjes op drukt.

Stap 11: Laat Afkoelen en Geniet!

Haal de cupcakes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster. Zodra ze zijn afgekoeld, zijn ze klaar om te worden geserveerd. Geniet van de heerlijke smaak van deze cupcakes met nootjes!

Dus daar heb je het, een eenvoudig recept voor cupcakes met een knapperige twist van gemengde noten (misschien wel pecannoten die je hebt gekocht). Deze traktatie is perfect voor een feestje, als dessert of gewoon om jezelf te verwennen. Dus waar wacht je nog op? Ga de keuken in en maak deze heerlijke cupcakes vandaag nog!

Klik hier om een heerlijke notenmix te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *